Vaknade med en panikångestattack då jag insåg att vi ska åka hem idag.  Det hjälpte inte ens med en cigg och en kopp kaffe för att ta mig ur den djupa depressionen.

 

När vi var klara med all packning så checkade vi ut och åkte till Getty Center, vi kände oss väldigt kulturella på förmiddagen och bestämde oss för att besöka världens bästa museum.

 

När vi kom dit visade det sig att museumet var gigantiskt. Jag vet inte vad vi hade haft för föreställningar innan vi åkte dit. Inte det vi möttes av i alla fall men vi borde ha förstått bättre. När vi kom in i den första lokalen så hängde det en massa gamla tavlor på Jesus överallt. En massa konstfantaster stod och diskuterade tavlorna med varandra. Jag och Niklas försökte diskutera en tavla med varandra, där man kunde se Jesus smärta när han bar på korset. Man kunde inte se det direkt men vi försökte föreställa oss det.

 

Vi gick vidare och hittade fler gamla tavlor med  kristliga motiv. Vi bestämde oss för att ge en fotoutställning en chans att bättra på vår upplevelse. Det var bara vanliga fotografier. Inget speciellt med dom direkt. Fast två foton fångade mitt intresse, ett där en kvinna stod framför ett djurkadaver och ett där två döda grisar hängde upp och ner. Dom var konstnärliga och pratade till mig. Niklas säger att det är något fel i huvudet på mig som uppskattar sån ”konst”

 

 

Vi spenderade en knapp timme på världens bästa och förmodligen kändaste konstmuseum innan vi gav upp och fick förlika oss med tanken att vi inte är speciellt kulturella.

 

Med några timmar kvar av sista dagen begav vi oss mot förorten jämte compton för att kolla på riktig konst, Watts Tower. Vad kunde vara bättre än att riskera sina liv i ett ghetto 7 timmar innan flyget skulle gå?

 

Vi ångrade inte vår resa genom förorten då det gav lite spänning i vardagen. När vi kom fram till Watts Tower blev jag trollbunden av den magnifika skapelsen som enligt mig är riktig konst vilket jag inte anser att gamla tavlor på Jesus är.

 

 

Jag tog även kort på ett halloweenklätt hus och fick skäll av Niklas eftersom han tyckte det var olämpligt och trodde jag skulle bli skjuten.

 

 

Efter besöket begav vi oss mot Sixt och hamnad mitt i ett rån av en bensinmack. Eller det var inget rån men nästan för en man stod och skrek på kassören. Vilket delvis var Niklas fel för han växlade 100 dollar åt mannen, Niklas fick mannens 100 dollar och mannen fick fem 20 dollarssedlar. När mannen sen skulle betala fick han för sig att han lämnade fram 100 dollar och hade glömt att han växlade med Niklas. Han blev ilsk och skrek och viftade med armarna innan Niklas förklarade att dom växlat. Var lite hotfull stämning där.

 

Vi lämnade in bilen och nu sitter vi och väntar på att få checka in om två timmar.